„КИТНА БЪЛГАРИЯ ЕООД” – Българска фирма, която дава съвременен прочит на българските традиции. Вдъхва нов живот на българската шевица, вплитайки я в модерни ръчно бродирани бижута и аксесоари.

Вдъхновението за създаването на „КИТНА” е моето желание да възродя Българската шевица, да покажа, че тя може да бъде модерна и че има място за нея тук и сега. Всичко това го реализирам по един съвременен начин, красиво обединяващ минало и настояще, запазвайки цялата магия на ръчната изработка. 

Аксесоарите със запазената марка на „КИТНА”, са изработени изцяло от естествени материали и ръчно бродирани, за да се запази енергията и автентичността на Българската шевица. Във  високо качествените накити на „КИТНА” ще откриете характерни български мотиви от цяла България. Везбените орнаменти вплетени в продуктите на „КИТНА”, прехвърлят върху човека, който ги носи, своята красота, жизненост, изящество и положителна енергия.

„КИТНА” е един нов модерен прочит на Българската шевица. Чрез нея традиционната българска везба намира своето място в съвременния забързан свят, предпазвайки я от забрава и предавайки силата и енергията, скрити в тях, на нашите щастливи клиенти – вече на три континента

navigation